Ağustos-2023 Portföy Durumu

 Ağustos-2023 Portföy Durumu

Merhabalar, aslında 2022 yılında başladığım yatırım serüvenime nisan ayında ara vermek zorunda kalmıştım. Ancak 22 Haziran 2023 tarihi itibariyle eski hisselerime tekrar dönüş yaptım. Bu nedenle aşağıda gördüğünüz tabloda maliyetler aslında görünenden çok daha düşük. İlk olarak yatırıma Mayıs 2022 tarihinde başlamıştım ve o günden bugüne istisnasız her ay düzenli ekleme yaparak ilerledim. İnş. 2030 senesine kadar yatırıma devam etmeyi düşünüyorum.


ağustos-2023

Yukarıda her ne kadar 11 hisse görünsede aslında eregl-ismdr yada froto-toasyu aynı sektörde oldukları için tek şirket gibi de düşünebilirsiniz. Bu durumda toplam 8 şirket hissem var diyebiliriz. Mesela eregl için hedefim 10bin lot ancak onun yerine 7bin lot eregl 3bin lot isdmr almayı planlıyorum. Bunların dışında birde aynı gruba ait şirketlerde belirli bir oranı geçmemeye çalışacağım. Örneğin oyak yada koç grubu şirketler için %30u geçmeyeceğim ve bu şekilde portföyün daha dengeli büyümesini hedefliyorum. 

Şuan tabloya baktığınızda portföy ağırlıklarının dengeli olmadığıni görebilirsiniz. Ancak ilerleyen süreçte bunu daha dengeli hale getireceğim ve bir şirkette %20yi geçmemeye çalışacağım. Bu yolculuk sürecinde de her ay elimden geldiğince gelinen son durumu sizlerle paylaşacağım.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım hepimiz en kısa sürede hedeflerimize ulaşır gelecekte finansal özgürlüğün tadını çıkarırız 😊